Tiramisu Tarifi
Tiramisu hafif ve baymayan bir tada sahip bir tatlıdır. Tarifimizin ara katına dlerseniz dövülmüş fındık da koyabilirsiniz. Afiyet Olsun.Malzemeler:
- 1 adet hazır kek (ortadan ikiye ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1/2 lt. süt
- 1 çay kş. nescafe
- 1 küçük kutu portakal suyu
- 2 yumurta sarısı
- 1 pkt vanilya
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet labne peyniri
- kakao
Hazırlanışı:- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1/2 lt. süt
- 1 çay kş. nescafe
- 1 küçük kutu portakal suyu
- 2 yumurta sarısı
- 1 pkt vanilya
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet labne peyniri
- kakao
Ufak bir tencereye yarımm lt. sütü koyunuz. Ardından 2 adet yumurta sarısını süte iyice yedirin.. 2 çay bardağı şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin.. Ardında 2 tepeleme kaşık unu ve vanilyayı da ekledikten sonra çırpma aleti ile karıştırın.. Karışım koyulaşana dek orta ateşte pişirmeye devam edin.. Diğer yanda keki ıslatmak için 1 bardak portakal suyuna 1 çay kaşığı nescafeyi döküp karıştırın.. Kekin alt katını ıslatın.. Diğer yanda iyice muhallebi kıvamına gelen harcın içine labne peynirini boşaltın ve 2 dk. kısık ateşte harcı iyice karıştırın.. (topaklanmaması için gerekirse mikserleyin) karışımı birkaç dakika çırptıktan sonra altını kapayın ve ıslatmış olduğunuz kek tabanının katına yarısını dökün.. Diğer 2. kat keki de üzerine koyun ve portakal suyu ile ıslatıp diğer kalan harcı boşaltın.. Kenarlarını üstten çalarak krema ile kapayın.. Üzerine tel süzgeç yardımıyla kakao döküp soğumaya bırakın.. Buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Profiterol Tarifi
Profiterol hemde anne eli değmiş gibi. Çocukların vazgeçilmez tatlısı. Özellikle öğrenciler anne evine geldiğinde akıllarına ilk gelen tatlı. Afiyet Olsun.Malzemeler:
- 1 ölçü şu hamuru
- içine: ½ lt krem şanti
- ½ ölçü çikolatalı pasta kreması
- 200 gr( 1 su bardağı) şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 küçük kahve fincanı un
- 2 bardak su
- 100 gr doğranmış çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı likör
Hazırlanışı:- içine: ½ lt krem şanti
- ½ ölçü çikolatalı pasta kreması
- 200 gr( 1 su bardağı) şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 küçük kahve fincanı un
- 2 bardak su
- 100 gr doğranmış çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı likör
1. Bir ölçü şu hamuru hazırlayın. Küçük yarım limon büyüklüğünde hamurlar sıkın. Sıcak fırında pembe renkte pişirin.
2. Soğumuş olan hamurların içlerini krem şantinin yarısıyla, kalan hamurları da pasta kremasıyla doldurun.
3. İçi doldurulmuş hamurları bir servis tabağına dizin. Üzerini çikolatalı salçayla örtün. Soğuduktan sonra kalan krem şantiyi üzerine sıkın.
Çikolatalı Salçanın Yapılışı:
Bir tencereye şeker, yumurta sarısı, rendelenmiş çikolata, un koyup karıştırın. ½ lt sıcak suyu azar azar katıp karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra içine likör katın. Kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın.
Kremalı Rulo Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
- 3 yemek kaşığı su
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı kakao
- 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta akı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 çay kaşığı tartar kremi
- 1 yemek kaşığı mısır şurubu
- 1/4 su bardağı soğuk su
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın. Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar. Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın. Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın. 190C derecede 20 dakika arasında pişirin. Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin.
Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın.
Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın.
Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin.
Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin. Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin.
Buzdolabında soğumaya bırakın.
Pasta Kreması Tarifi:
Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.
Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek.
Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.
Ocaktan alın. İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder